Arbeide med grupper i sosialt arbeid

Sosialarbeidere jobber med grupper i mange forskjellige innstillinger, inkludert lokalsamfunn og nabolag, så vel som mer tradisjonelle kliniske eller terapeutiske arenaer. Sosialarbeidere som jobber med grupper er også bundet av etikkreglene å vise kompetanse i sitt arbeid. Som sådan, sosialarbeidere som arbeider med grupper bør forstå de grunnleggende prinsippene bak gruppearbeid og hvordan å få en effektiv gruppe for å møte kundenes behov. Instruksjoner
en

Etablere gruppe grenser og retningslinjer. Diskuter de grunnleggende regler på det første møtet. Gruppemedlemmene ofte føle angst i begynnelsen. For å lette denne angsten, forklarer de grunnleggende retningslinjene for konsernet, inkludert møtetider, sted, varighet av gruppen og størrelse. Være eksplisitt om politikk rundt fravær, anstendighet (for eksempel spise eller mobiltelefon bruk) og forlater gruppen, mens det er i sesjon. Avklare forventninger for oppførselen til både gruppemedlemmer og sosialarbeider, og diskutere viktige regler. For eksempel, i de fleste grupper, medlemmer er ansvarlige overfor hverandre for å opprettholde konfidensialitet.
2

Oppmuntre gruppen samhold. Gruppen samhold oppstår når gruppen som helhet føles en følelse av tillit, tilhørighet og samhold. Skape et miljø som oppfordrer til tillit og hjelper medlemmer av gruppen kan føle forent. Model aksept, og være åpen og snill. Aktivt lytte til og respektere gruppemedlemmene. Gruppemedlemmene vil se til deg for hvordan du skal behandle hverandre og vil bruke de metodene du modell.
3

Tillat grupper for å løse sine konflikter. Dette er ofte utfordrende for sosialarbeidere, siden konflikter mellom medlemmene i gruppen kan være ubehagelig eller til og med skremmende. Setter pris på viktigheten av at konflikten har til den generelle dynamikken i gruppen. Skritt tilbake og la gruppemedlemmene å løse konflikter på egen hånd. Mange ganger, når to medlemmer av gruppen er i konflikt andre i gruppen vil hjelpe dem å løse det. Overvåke situasjonen og være forberedt på å steppe inn hvis det eskalerer eller blir uregjerlig. Vær oppmerksom på at løse sine egne konflikter kan øke samholdet blant medlemmene i gruppen.
4

Support deltakere på tidspunktet for oppsigelsen. Gruppe deltakere vil ofte føle en følelse av tap når en gruppe er over. Setter pris på at visse atferd og reaksjoner til terminering er normal. Noen deltakere kan handle ut eller gå tilbake til gamle atferd. Diskuter avslutning med gruppen og få plass til alle medlemmer til å uttrykke sine følelser om slutten av gruppen. Feire seire og hardt arbeid av gruppemedlemmene, og oppmuntre dem til å føle seg godt om hva de har oppnådd.

helse

· Slik Doner Tomme Pill Bottles 
· Har Tørket Zucchini har samme mengde av karbohydrater som RAW ? 
· Hvordan vi reagerer på Grief Fysisk 
· Skrittellere er veien å holde deg på sporet til mål 
· Wheatgrass Juicer - Fremmer god helse 
· Vite om Nail sopp 
· Vanlig kosthold for personer med lavt blodsukker 
· Hvordan endre adressen på et helsekort 
· Acai Berry Supplements! Lenge Fornøyde brukeranmeldelser På Acai Berry Supplem…
· Hvordan ville endringer i været påvirker vannets kretsløp?