Hvem oppfant prosessen med å skille Blood Plasma?

I 1938, Charles Drew, en afrikansk-amerikansk medisinsk bosatt ved Columbia University oppfant prosessen med blodplasma blodoverføring. Prosessen innebærer å separere helt blod (røde blodceller) fra blodplasma ved sentrifuge. Problemet

Problemet som Dr. Drew løst var risikoen for tastefeil blod på blodoverføring, noe som kan føre til blod klumper og ofte død. Blood heller ikke lagre for lang.
Solution

Dr. Drew anerkjent at en flytende løsning i blodet som kalles "plasma" ville løse disse problemene. Plasma er generelt frosset og således lett lagres, og det kan vare et år eller mer. Denne løsningen gjorde blodoverføring tilgjengelig i stor skala.
Prosessen

Fordi røde blodlegemer er tettere enn resten av innholdet i blodet, kan de sentrifugeres ut, med de røde blodcellene settling på bunnen.
Behovet

nødhjelp, røde blodlegemer er ikke like nødvendig som koagulasjonsfaktorer og volum -building fordel for plasma. Videre bivirkninger av kryss-typing (matchende feil blodtyper mellom giver og mottaker) er ubetydelig i forhold til de av samsvarende røde blodlegemer. Dette er fordi blodplater i plasma er raskt diffust i mottakerens blodet.
En vanlig myte

En vanlig misforståelse er at Dr. Drew blødde i hjel etter en bilulykke fordi en hvite-eneste sykehuset ikke ville innrømme ham. Egentlig var han innlagt på sykehus, og fikk en blodoverføring. Dessverre var hans egen oppfinnelse ikke nok til å redde ham. Han var 46 år gammel.

helse

· Hvordan øke kroppens termostat 
· Personlig Trening Melbourne bidra til å drive Helse Resultater 
· Nyttig guide til Fettsuging 
· Hvordan hjelpe et barn gjenopprette fra en mandlene 
· Medicare Forskrift for Hospice Frivillige 
· Effekten av Medicare på sykehus og Leverandører 
· Vekttap som en nyttår S Oppløsning 
· Hvordan behandle Herpes zoster ( helvetesild ) 
· PT øvelser for Rotator Cuff Injury 
· Urter for Post-kjemoterapi hårvekst