Ovarian Cancer Education

Eggstokkene, som er funnet i kvinnenes bekken, er en del av den kvinnelige reproduktive system. Eggstokkene fungere ved å frigjøre egg og også produsere de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron. Når kreft er funnet i eggstokkene, kan det være livstruende og kan spre seg til andre deler av kroppen, men kan ofte fjernes. Utdanning selv om eggstokkreft ved å lære om sine symptomer og årsaker og måter å forebygge kreft i eggstokkene kan være gunstig for de med risiko for å utvikle det. Symptomer
p Det er ingen spesifikke symptomer for eggstokkreft så en kvinne med eggstokkreft kan være feildiagnostisert med andre forhold. Men vedvarende symptomer som gradvis forverres i buk, bekken, rygg eller ben press eller smerte, full, hoven eller oppblåst mage, hyppig behov for å urinere, kortpustethet, vedvarende dårlig fordøyelse, gass, kvalme, forstoppelse eller diaré, tap av appetitt, tunge perioder, smerter under samleie og mangel på energi er vanligvis tegn på eggstokkreft.
Typer

Tre typer ovarietumorer eksisterer i henhold til hvor de danner i eggstokken. Epiteltumorer forekommer i det tynne laget av vev som dekker eggstokkene. Germinalcellesvulster oppstå i egg-produserende cellene i eggstokken. Utvikle stromal tumorer i vev som produserer østrogen og progesteron.

Årsaker og risikofaktorer

Selv om den eksakte årsaken til eggstokkreft er ukjent, forskere mener at vev-reparasjon prosess som følger eggløsningen kan være relatert til utvikling av eggstokkreft. Andre forskere mener at økte hormonnivåer før og under eggløsning kan gi vekst av kreftceller.

Visse faktorer, selv om de ikke mener at eggstokkreft vil utvikle seg, kan øke risikoen for eggstokkreft. Risikofaktorer inkluderer arvet genmutasjoner, familie historie av kreft, en historie av brystkreft, livmor, tykktarm eller endetarm kreft, alder, slik som hos kvinner over 55, fedme, aldri har vært gravide, ufruktbarhet, kvinner som har hatt hormonbehandling eller har tatt medisiner med det mannlige hormonet, er androgen.
Tester og diagnose

diagnostiske tester for eggstokkreft administreres dersom symptomer som tyder på eggstokkreft er funnet. Disse inkluderer en fysisk eksamen, bekken undersøkelse, ultralyd, en CA 125 blodprøve, en biopsi, CT scan, MR eller røntgen.
Behandlinger

Treatment av eggstokkreft er vanligvis gjennom kirurgi ved en gynekologisk onkolog etterfulgt av kjemoterapi. Debulking er kirurgi som fjerner så mye av kreft som mulig og laparotomi er kirurgi som fjerner begge eggstokkene, egglederne og livmoren og nærliggende lymfeknuter. Kjemoterapi kan administreres direkte inn i magen og bekkenet gjennom en tynn slange eller tas gjennom munnen eller injiseres i en blodåre. Stråling er også noen ganger brukt til å behandle symptomer på avansert kreft.
Prevention

Ifølge American Cancer Society, bruk av p-piller i fem år eller mer har redusert risikoen for eggstokkreft hos kvinner med over 50 prosent. Etter å ha vært gravid og ammer reduserer risikoen for å utvikle eggstokkreft, samt en å ha tuber bundet eller å ha en hysterektomi.

helse

· Stress Natural Treatment Hvordan Heal Stress I Easy Way 
· Hva gjør en kostholdsekspert? 
· Hvordan vite om du mister hukommelse 
· Tegn og symptomer på anoreksi og bulimi 
· Positivt og ulemper Eugenics 
· Cervikal nakkeskader 
· Hvordan å puste med en avveket septum 
· Hvordan finne kjærlighet og lykke 
· Introduksjon til Machine Vibration 
· Forskjellen mellom Celexa og Lexapro