Ulike stadier av kreft i skjoldbruskkjertelen

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger på bunnen av halsen. Dens funksjon er å produsere hormoner ansvarlig for å kontrollere mange aspekter av en persons metabolisme. Kreft i skjoldbruskkjertelen oppstår når unormale celler begynner å vokse. Det finnes fire typer kreft i skjoldbruskkjertelen og ulike stadier for å beskrive hvor avansert en bestemt type kreft har blitt. Staging for kreft i skjoldbruskkjertelen er viktig fordi behandling for sykdommen varierer. Papillær og follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen

Sju av ti kreft i skjoldbruskkjertelen tilfeller innebære papillær cancer, der svulster dannes i skjoldbruskkjertelen vev - vanligvis etter eksponering for en strålekilde. Denne formen for kreft i skjoldbruskkjertelen normalt ikke spres langt fra skjoldbruskkjertelen regionen og er veldig behandles. Femten prosent av skjoldbrusk kreft er follikulær kreft. Denne typen av kreft kan spre seg til fjerntliggende steder i pasienten, slik som lungene og leveren, men er likevel kureres. Follikulær kreft vil spre seg gjennom blodårene i stedet for lymfeknuter, som er hvordan papillær kreft sprer seg. Begge disse typer skjoldbrusk kreft har lignende stadier.
Medullary og anaplastisk kreft i skjoldbruskkjertelen

Medullary kreft i skjoldbruskkjertelen kommer i to former. Man fører til kreft på begge sider av glanden og kalles sporadiske, mens den andre, kjent som familial, resulterer i tumorer som kan bringe en rekke symptomer. Meduallary kreft i skjoldbruskkjertelen er iscenesatt i utgangspunktet av størrelsen av kreft. Når det er mindre enn en halv tomme i størrelse, er det på scenen jeg - når det vokser til mellom en halv tomme og en tomme og en halv, er det anses å være på trinn II. Stage III medullær kreft i skjoldbruskkjertelen har gjort sin vei inn i lymfeknutene, og stadium IV ser sykdommen spre seg til andre regioner. En sjelden form for kreft i skjoldbruskkjertelen, anaplastisk kreft, sprer seg raskt.

Stages I og II

For papillær og follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen, stadium I og II er når sykdommen er begrenset til skjoldbruskkjertelen. På dette stadiet er det mulig å behandle med operasjon. Selv når kreften har spredd seg til lymfeknuter i nærheten av skjoldbruskkjertelen, er kreft fortsatt på stadium I eller II hos pasienter 45 år eller yngre.
Stage III
< p> I trinn III papillær og follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen, kreft har vokst til å bli større enn 4 centimeter i diameter. Det er fortsatt begrenset til skjoldbruskkjertelen eller har spredd seg litt utenfor, med kanskje den lymfeknuter i nærheten av luftrøret blir berørt. Igjen, er sjansene for utvinning i pasienter under 45 i fase III ikke mindre av denne spredningen av sykdommen, med mindre det har gjort sin vei inn i de omkringliggende blodkar eller vev i halsen.
Stage IV

stadium IV, i de fleste tilfeller bein og lungene er målene for spredning av kreft, som kalles metastasering. Papillær kreft i skjoldbruskkjertelen vil vanligvis reiser til lymfeknuter og ikke beveger seg for langt fra skjoldbruskkjertelen. Follikulær kreft kan ende opp hvor som helst i kroppen.

helse

· Ta enkle metoder for å fjerne Overdreven armhulen 
· Hva er Fat Burner Herbal Medicines? 
· Om Ofloksacin 
· Hvordan bandasje en Elbow 
· Bivirkninger relatert til hormon ubalanse 
· Hvordan Asbest påvirker kroppen vår 
· Finn den perfekte diett for kroppen din 
· Kiropraktikk Therapy for MS 
· Symptomer på Blekk toner Poisoning 
· The Source of matforgiftning