Kan Depresjon Årsak søvnapné?

Koblingen mellom depresjon, en stemning lidelse som består av langvarig tristhet, redusert egenverd, endringer i søvnmønster og andre negative symptomer, har en uklar kobling med søvnapné. Søvnapné er en lidelse der pust er gjentatte ganger forstyrret under søvn, vanligvis ubemerket av offeret, noe som kan resultere i konstant trøtthet i løpet av dagen. Flere studier har undersøkt forbindelsen mellom disse lidelser, og skjønt resultatene er uklare, synes det å være en forbindelse. Utbredelse av søvnapné i Depresjon

De som lider av depresjon er fem ganger mer sannsynlig enn den generelle befolkningen å oppleve søvnapné.
Årsak og virkning

Mens de med depresjon er mer sannsynlig å oppleve søvnapné, er årsak og virkning uklart. Begge lidelser kunne dele en lignende sak, kan depresjon føre til søvnapné, eller søvnapné kan føre til depresjon. Forskere har ikke vært i stand til å finne et endelig svar.
Behandling av søvnapné

behandling av søvnapné har blitt funnet å redusere symptomer på depresjon.

Delt Symptomer

Søvnapné og depresjon deler mange symptomer, for eksempel en endring i søvnmønster, tretthet og irritabilitet. Forskere mistenker at leger kan bare forvirre de to lidelser og over-diagnostisere dem sammen.
Behandling

samtaleterapi og medisiner har høy suksessrate behandling av depresjon, mens de med Søvnapné oftest ha en enhet for å åpne sine luftveier. Bruker noen av disse alternativene vil være sannsynlig å redusere symptomer på begge lidelsene.

helse

· Symptomer på gastrisk refluks 
· Løk Effekter på Kolesterol 
· De Positivt og ulemper Spinning Tannbørster til barn 
· Bruk av Papaya i behandling av diabetiske sår 
· Rettsmidler for opiatavvenning 
· Hva er en normal PSA nivå? 
· Hvordan få best Mann Massage Experience 
· Hva gjør en Normal Stoma ut? 
· Whey Protein for vektøkning 
· Hvordan erstatte Higher-fett kjøtt med sunne Alternatives