Fødselsdepresjon Symptomer

Postnatal depresjon, som er alternativt referert til som postpartum depresjon, er en alvorlig tilstand som rammer så mange som 10 prosent av nye mødre til en viss grad. Depresjon kan forstyrre en mors evne til omsorg for og bånd med barnet hennes, og en svært alvorlig form som kalles postpartum psykose kan være svært farlig for sikkerheten for mor og barn. Men den gode nyheten er at fødselsdepresjon er veldig behandles. Årsaker

Selv om årsakene til fødselsdepresjon er ikke alltid klart, flere sammenvevde faktorer spiller en rolle. Graviditet og fødsel skaper et skred av fysiske endringer som gjør nye mødre sårbare for å utvikle depresjon. Etter fødsel, er det et stort fall i produksjonen av progesteron og østrogen, som kroppen produserer under graviditeten. Denne reduksjonen kombinerer ofte med et fall i nivået av skjoldbruskkjertel hormon, og kan forårsake alvorlig tretthet og humørsvingninger. Andre faktorer inkluderer søvnmangel og stress som følge omsorg for et nyfødt.
Symptomer

De aller fleste (opptil 85 prosent) av mødre rapporterer opplever "baby blues , "en dråpe i humøret som er relativt mild og går over av seg selv. Sant fødselsdepresjon forskjellig fra baby blues i at det er mer langvarig og langt mer alvorlig, og vanligvis ikke avta uten noen form for behandling. Symptomer på fødselsdepresjon inkluderer en markant mangel på interesse for barnet, negative følelser mot eller tanker om å skade barnet, mangel på motivasjon og interesse for normalt hyggelige aktiviteter, følelser av verdiløshet og skyld, eller selvmordstanker.


Få hjelp
p Hvis du opplever disse symptomene, diskutere saken med en medisinsk faglig. En allmennlege, kan fødselslege eller en psykoterapeut alle bidra til å vurdere din situasjon, og avgjøre om en diagnose av fødselsdepresjon er hensiktsmessig og i så fall til hvilken behandling (er) vurdere. Denne evalueringen består av en samtale mellom deg og legen din om dine følelser og atferd, samt din fortid mental og fysisk helse historie.
Behandlinger

Mange forskjellige typer for behandling er effektiv i å lindre symptomene på postnatal depresjon. Den type behandling (er) som velges, vil være avhengig av graden av symptomer, så vel som den personlige preferanser hos pasienten. For mild til moderat fødselsdepresjon, kan psykoterapi alene være tilstrekkelig for å løse problemet. Terapi kan hjelpe pasienten å tilpasse seg forandringer i livet, og gjøre livsstil valg som støtter hennes velvære og redusere symptomer. For andre kan antidepressive medisiner være nødvendig å balansere humøret. Mange pasienter vil ha nytte av en tilnærming som kombinerer bruk av medisiner med pågående behandling og støtte.
Predisponerende faktorer

Mange ulike faktorer påvirker hvorvidt en ny mor opplevelser fødselsdepresjon, og i hvilken grad. Selv om en kvinne er i fare for å utvikle depresjon, noen faktorer ser ut til å øke sannsynligheten for en depressiv episode. Disse inkluderer en tidligere historie med depresjon, mangel på støtte, ekteskapelige konflikter, en historie med tidligere fødselsdepresjon (egen eller familie), å være enslig forsørger, uønsket graviditet og depresjon under svangerskapet.


helse

· Hvordan lage mors melk te 
· Slik unngår du at Staph infeksjoner i hud 
· Psykologiske effekter av en skole Shooting
· Hvordan fikse en atrieseptumdefekt 
· Har Goji Juice Hjelp med Fertility hos kvinner? 
· Intradermal Teknikker 
· Om Homeopatiske Body Detox 
· Hvordan få Manuell lymfedrenasje 
· Hva er cyclobenzaprine 5 Mg? 
· Typer av kolitt