Hva er Fordøyelse?

Fordøyelsesproblemer er en generell term som beskriver ubehag i øvre del av magen --- en urolig mage. Fordøyelse er ikke en sykdom, men snarere en samling av symptomer du opplever, som halsbrann, oppblåsthet, raping og kvalme. Hvordan du opplever fordøyelsesbesvær kan avvike fra hvordan noen andre gjør. Vanlig hos barn og voksne, kan fordøyelsesbesvær bli kontrollert i de fleste tilfeller, men noen ganger er et tegn på en mer alvorlig problem. Typer
p Det er mange grunner for en person å utvikle fordøyelsesbesvær. Sykdommer som irritabel tarm syndrom, GERD, skjoldbrusk sykdom, sår og pankreatitt kan føre til tilstanden. Painkillers som aspirin og andre anti-inflammatorisk meds samt visse antibiotika og steroide medisiner kan bidra til dårlig fordøyelse. Livsstil-relaterte grunner består av røyking, alkoholbruk, overspising, spiser for raskt, spise mat med høyt fett, stress og tretthet. Gravide kvinner kan oppleve dårlig fordøyelse på grunn av hormonelle endringer.
Effekter

tegn på dårlig fordøyelse er mange og ikke nødvendigvis skje på en gang. Den brennende følelse i magen eller øvre del av magen regionen er ett. Dette er halsbrann, men det kan være en indikasjon av andre gastrointestinale sykdommer. Oppblåsthet, raping og gass, kvalme, en syrlig smak i munnen, og en growling magen er alle fordøyelsesplager.
Hensyn

Færre enn 10 prosent av de med dårlig fordøyelse søke behandling for tilstanden. Symptomene på dårlig fordøyelse kan håndteres gjennom medisiner, men første legen vil ønske å finne årsaken bak sykdom. Noen av de tingene legene ser etter er halsbrann, hvor magesyre ryggene opp i spiserøret. Magesår er sår i slimhinnen i magesekken, spiserøret og tynntarmen som kan forårsake fordøyelsesbesvær smerte. Gastritt er betennelse i mageslimhinnen, ofte forårsaket av smertestillende. Gallestein, solide innskudd som dannes i galleblæren, kan være ansvarlig for kroniske anfall av fordøyelsesbesvær. Magekreft kan være en årsak til dårlig fordøyelse, men er en sjelden foreteelse. Leger vil vurdere alle disse mulighetene.
Forebygging /løsning
p Det er mange måter å unngå dårlig. Prøv å ikke spise for fort eller svelge luft med maten. Drikke væske etter måltidene og ikke under. Holdes vekk fra sen snacks og krydret mat. Slutte å drikke og røyke. Spis mindre måltider så magen ikke trenger å anstrenge seg. Gjør sure matvarer som tomater og appelsiner off-limits. Kutt ned på koffein inntak og ikke tettsittende klær som vil begrense magen. Prøv å fjerne kildene til stress og vent i minst tre timer før du går til sengs etter at du spiser.
Misforståelser

Mange vil forveksle hjerteinfarkt symptomer for de av dårlig fordøyelse . De to forholdene har lignende tegn og de som har hatt fordøyelsesbesvær vil anta at de bare opplever en annen anfall av det, spesielt hvis klassiske hjerteinfarkt symptomer som smerter i venstre arm og kjeve ikke forekomme. Folk kan ta feil av hjerteinfarkt for halsbrann og dårlig fordøyelse.

helse

· Hvordan takle Kones Depresjon 
· Hvordan bli kvitt ørevoks hjemme 
· Informasjon Om Ansettelse Sacramento 
· Hvordan rense slim 
· Meieri-Free & Gluten-Free Diet 
· Typer helse forsikringer 
· Hvordan forberede for Dental Skallfasetter 
· Hvordan å spise ute på en Low Carb Diet 
· Opprettholde hvite tenner uten helsefare 
· Hvordan behandle Brush Burns