Hva er Pemphigus?

Pemphigus er ikke en tilstand, men mange sjeldne hudsykdommer som forårsaker blemmer å vises på huden. De viktigste nettstedene for dette blemmer er på kjønnsorganene og rundt munnen, selv om det kan se ut på mange andre steder. Pemphigus rammer alle aldersgrupper, men det er hovedsakelig sett hos eldre mennesker. Selv om det påvirker mennesker i ulike raser, påvirker det hovedsakelig folk i Midtøsten og jødisk avstamning. Årsaker

Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker pemfigus, men har funnet ut at det er en autoimmun lidelse. Normalt kroppen produserer antistoffer som kvitte seg med skadelige inntrengere som bakterier og virus, men med pemfigus kroppens antistoffer angriper friske hudceller, slimhinner og proteiner navngitte desmogleins. Desmogleins proteiner binder hudens celler sammen. Pemphigus kan også komme fra medisiner bivirkninger. De mest ansvarlige er blodtrykksmedisin og chelateringsmidler. Denne formen for pemfigus forsvinner etter at medisinen er stoppet. Andre ting som kan forårsake pemphigus er flere antistoffer som er sett i noen mennesker som har leukemi og lymfom.
Symptomer

De fleste symptomene på pemphigus er utover, forårsaker blemmer og åpne sår. Det er ulike tegn og symptomer avhengig av hvilken type pemphigus du har. Pemfigus vulgaris er den vanligste formen for pemfigus forårsaker blemmer i munnen og huden. Disse blemmer kan også dannes på kjønnsorganene. Den andre formen for pemfigus kalt pemphigus foliaceus forårsaker blemmer i ansiktet og hodebunnen, og deretter utvikler seg til å danne blemmer på bryst og rygg. Disse blemmer er vanligvis crusty. Den tredje typen pemphigus er pararaneoplastic pemphigus. Symptomer på denne tilstanden er smertefulle munnsår, sår på leppene og i spiserøret, samt hud lesjoner. I sjeldne tilfeller kan de forårsake lesjoner i lungene forårsaker progressiv lungesykdom.
Diagnostisering og testing

Pemphigus er vanskelig å diagnostisere fordi blemmer kan være en symptom på mange andre hudsykdommer. Måten pemfigus diagnostiseres er i form av ta medisinsk og familiehistorie, i tillegg til å finne blemmer i munnen og hud. Pemphigus fører de øverste lagene av huden for enkelt å skille fra de lavere nivåene. Andre tester som kan vise tegn på pemfigus er en hud biopsi og blodprøve.
Behandling

behandlinger i hovedsak tar sikte på å redusere symptomer og forebygge komplikasjoner. Når pemfigus blir utbredt, er det mer vanskelig å behandle. Hvis pemfigus er mild (ikke utbredt), kortikosteroider er gitt som et første behandlingskur. Din lege kan føle at du trenger å kombinere kortikosteroider med andre medisiner som immundempende, soppdrepende medisiner eller antibiotika.
Advarsler

Noen komplikasjoner kan oppstå fra pemphigus . Det viktigste er infeksjon i huden som stammer fra blemmer og åpne lesjoner. Denne infeksjonen kan spre seg til blodet forårsaker sepsis (blodforgiftning). Sepsis kan bli fatal. Ifølge Mayo Clinic, kan luftveisproblemer forårsake dødsfall som en komplikasjon av paraneoplastic pemphigus 90 prosent av tiden.

helse

· Symptomer på kronisk lungesykdom 
· Qigong for Detox 
· Slik unngår du at leversykdom 
· Høyre carotisar sykdom 
· Hvordan bruke TP 
· Ryggsmerter Herbal rettsmidler - All Natural Pain Relief 
· Unormal hårvekst 
· Hva er et Root Canal & Crown? 
· Håndvask Faktaark 
· Hvordan å plukke Helkorn for en Middelhavet Diet