Schizofreni vs Psykotiske Depresjon

Nyere forskning og hjernen studier har fastslått at schizofreni og psykotisk depresjon er nært beslektet psykiske lidelser både i symptomer og i deres kjemiske manifestasjoner i hjernen. Men, de to diagnosene har differensierende egenskaper.
Symptomer på schizofreni og psykotisk depresjon kan være like, men de er helt forskjellige forhold.
Feature likheter

personer diagnostisert med psykotisk depresjon får symptomer som hallusinasjoner, vrangforestillinger og paranoia, som er vanlige symptomer oppleves av mennesker med mange typer schizofreni, også. Og for begge sykdommer, øker en familiehistorie med dem ens sjansene for å utvikle sykdommen.

Funksjonsforskjeller

Men i motsetning til schizofreni, personer med psykotisk depresjon vet som regel at deres hallusinasjoner eller vrangforestillinger er ikke virkeligheten. Mange mennesker med schizofreni tror det de hører eller ser er ekte, og de gjør ikke nødvendigvis opplever depresjon, som de med psykotisk depresjon gjøre.
Risikofaktorer

Risikofaktorer for psykotisk depresjon inkluderer unormal funksjon i skjoldbruskkjertelen, human immunodeficiency virus, noen reseptbelagte legemidler og noen bivirkninger av enkelte medikamenter. Risikofaktorer for schizofreni inkluderer eksponering for et virus i livmoren, underernæring under utvikling og rusmisbruk.
Behandling

Både antipsykotiske medisiner og antidepressiva gis til pasienter med psykotiske depresjon å kjempe både psykotiske og depressive symptomer. Elektrokonvulsiv terapi har vært effektiv for å behandle det også, men brukes bare som et annet alternativ hvis medisinen er mislykket. Schizofreni pasienter er vanligvis bare gitt antipsykotika.
Prognose

Schizofreni er vanligvis en kronisk lidelse som må forvaltes gjennom en persons liv gjennom medisinering og terapi. Men psykotisk depresjon kan behandles innen ett år, og folk kan fullt igjen med medisiner og /eller behandling.

helse

· Hvordan vite om du trenger en Hip Replacement 
· Liste over afroamerikanske genetiske sykdommer 
· Hva er goji bær brukes til? 
· Bakteriell vaginose Infeksjon-Natural behandlinger for bakteriell vaginose 
· Hva er stadige Migrene et tegn på? 
· Hiatal Brokk Symptomer og rettsmidler 
· Hvor å Feilfri Plaque fra tennene 
· Den gjennomsnittlige kostnaden for brystimplantater i Canada 
· Fysio Øvelser for korsryggen 
· Vegetabilsk Shopping for uke én av South Beach Diet