De typer celler i Nematodes

Nematodes, eller rundormer, er en del av phylum Nematoda, som inkluderer 15 000 arter tilpasset å leve i ulike habitater. Noen arter er menneskelige parasitter, for eksempel ascarids og filarias. Nematoder har lange og smale kropper og spesialiserte celler som danner sine organer og systemer. Typer celler i nematoder inkluderer nerve, muskel, immun, excretory og kjønnsceller. Nervecellene

Nervecellene eller nevroner har en kropp, som inneholder kjernen, og en lang hale eller axon. I nematoder, er mest nervøse celle organer funnet i en ring formasjon rundt svelg, et organ del av fordøyelsessystemet. Derfra cellenes axoner danne fire nerver som strekker seg langs legemet. Nervecellene er ansvarlig for bevegelse og sanseopplevelser, som temperatur og lys. Har
muskelceller

nematoder lange muskelceller under huden, som ikke er gjort av virkelige celler, men en struktur kalt syncytium inneholdende mange kjerner og en masse av cytoplasma. Muskelceller vises langsgående linje langs kroppen. Muskelceller danner organer i fordøyelsessystemet, for eksempel i svelget og intestine.The muskelcellene er koblet til to nerver, som sammen fremmer bevegelse.
Immunceller

Coelomocytes er immun celler som finnes i nematoder og andre virvelløse dyr, som insekter og snegler. Voksen nematoder, som for eksempel de frittlevende Caenorhabditis elegans, har tre par coelomocytes, som ligger i høyre, venstre og dorsal områder. Bare fire coelomocytes er til stede på nematode er klekking. Disse immuncellene kan utføre fagocytose, som noen celler av virveldyr, henger og ødelegge de invaderende mikrober.
Excretory og kjønnsceller

Selv om de fleste nematoder har separate kjønnene, noen artene er hermafroditter, som produserer både mannlige og kvinnelige seksuelle celler. Nematoder 'har en eller to gonader, organer i et rør-form som produserer de mannlige seksuelle celler, sædcellene, eller de kvinnelige seksuelle celler, ubefruktede egg. Den største cellen i en nematode kropp er excretory celle, som er koblet til en pore ligger i hodet, hvor ammoniakk og andre avfallsstoffer er eliminert.

helse

· Slitasjegikt Support Programs
· Organic Kids Klær for den voksende barn i den medisinske industrien 
· AIDS Denialism: Truth Or Myte 
· Hva er SureSmile? 
· Hvordan kontrollere Food Portions
· Menopause Du trenger ikke å miste waistline! 
· Vanlige skader for idrettsutøvere 
· Enkle måter å opprettholde et sunt kosthold 
· Ta vare på tennene dine 
· Fettstoffskiftet Starter med aminosyren L Carnitine