Radioaktivt jod behandling for Graves 'Disease

Graves' sykdom (GD) er en av mange autoimmune lidelser som kan skape kaos på menneskekroppen. Graves 'sykdom er merket med en overaktiv skjoldbruskkjertel, som ofte blir referert til som giftig diffuse struma. Den autoimmun sykdom er ansvarlig for unormale økninger i stoffskiftet, vekttap og angst. Graves 'sykdom kan også føre til en økt hjertefrekvens og eventuell katastrofal sykdom hvis venstre ubehandlet. Radioaktivt jod (RAI) er en form for behandling for Graves 'sykdom som noen leger foretrekker å bruke i stedet for konvensjonelle anti-skjoldbrusk medisiner. Hva er Radioaktivt jod?

Radioaktivt jod har vært brukt til behandling av skjoldbrusk sykdom i ca 40 år, og er vanligvis gitt i en enkelt dose. RAI er ikke anerkjent som å ha noen varige bivirkninger. Radioaktivt jod etterligner jod som finnes i mange av de matvarer som vi spiser, med bare noen få forskjeller. Når RAI kommer inn i kroppen det frigjør elektroner som permanent ødelegge et forhåndsbestemt beløp av skjoldbruskkjertelen vev for å senke funksjon i skjoldbruskkjertelen.
Hvordan Radioaktivt jod anlegg

Radioaktivt jod er produsert i kapselform og tas gjennom munnen. RAI er umiddelbart trukket til skjoldbruskkjertelen hvor det begynner å brenne bort skjoldbruskkjertelen vev. Den skjoldbrusk er den eneste delen av kroppen som gjør bruk av jod, så det vil ikke invadere andre områder. Overskytende mengder jod som ikke brukes for behandling utskilles i urinen. Det kan ta flere måneder for radioaktivt jod for å fullføre jobben, og i løpet av denne tiden skjoldbrusk symptomer kan også forverre før du viser tegn til bedring.
Forberedelse

Spesielle forholdsregler må tas for å forberede kroppen for radioaktivt jod behandling. Målet med RAI forberedelse er å skape et scenario der skjoldbruskkjertelen soaks opp så mye av radioaktivt jod som mulig under behandling. For at en pasient for å forberede RAI behandling, skjoldbrusk eventuelle medisiner må stoppes i minst fire til seks uker før behandling. Hvis dette ikke er mulig, kan et medikament som kalles Thyrogen gis sammen med skjoldbruskkjertelen medisinering.
Etter behandling

For de første 48 timene etter RAI behandling, pasienter bør ikke dele drinker, kjøkkenutstyr eller sølvtøy fordi noen av RAI kan fortsatt være tilstede i spytt i munnen. Riktig håndvask bør også bli praktisert, og nær kontakt med barn, ektefeller og andre familiemedlemmer bør unngås.
Bilder Advarsler

Radioaktivt jod har ingen effekt på en kvinnes evnen til å bli gravid, og heller ikke gjør det føre til noen kjente fødselsskader. Men det er viktig å merke seg at kvinner som ammer eller gravide ikke bør få jod strålebehandling. Kvinner som har fått radioaktivt jod terapi bør vente minst seks til tolv måneder før gravid. Ellers kan enhver radioaktivt jod som er igjen i kvinnens kropp potensielt inn i fosteret og skade skjoldbruskkjertelen.

helse

· Cerebral Stroke Symptomer 
· Slik Fight Cold Weather Blues 
· Valg av høreapparatet - de tre mest populære varianter av høreapparater 
· How To Lose Fat Legs? Her er The Truth 
· Kalori og ernæring Overvåking Software
· Hvordan rense kroppen for hårvekst 
· Hvordan Stopp Snorking Med Mouth Guards 
· Hva er maskert depresjon 
· Tegn og symptomer på HIV i de første månedene 
· Hvordan å forsinke aldringsprosessen