Vitaminer i Vegetabilske Foods

Det er en god grunn til at dine foreldre og lærere fortalt deg å spise grønnsaker. Det viser seg at de er rike på mikronæringsstoffer, eller vitaminer, gjør at alt fra forebygge sykdom og fremme helbredelse å hindre fødselsskader og holde huden ser yngre. Men mens en grønnsak kan ha et høyt innhold av vitaminer for å starte, hva som skjer med den etter at den er ute av bakken i betydelig grad kan endre sin næringsverdi. Derfor spiser dem i form nærmest hvordan de kom ut av bakken og spise grønnsaker som er i sesongen er de beste måtene å få mest mulig ut dem. Hva er vitaminer?

Vitaminer er næringsstoffer som arbeider for å bistå kjemiske reaksjoner som foregår inne i kroppens celler. Ordet vitamin kommer fra "vital" og "aminosyre". Vital måte avgjørende for livet. Vitaminer er nødvendig for kroppen å utføre funksjoner som er nødvendig for å opprettholde livet. Aminosyrer er byggesteinene i proteiner. De 13 vitaminer klassifiseres som fettløselige og vannløselige og begge typer finnes i grønnsaker. Er de fettløselige vitaminene A, D, E og K. De vannløselige vitaminene er C og de resterende B-vitaminer.
Fordeler

Ikke bare vitaminer bistå med cellulære funksjoner som metabolisme og reproduksjon, de også hjelpe kroppen med bekjempelse av infeksjoner fra virus og bakterier. De kan også bidra til å forebygge sykdommer fra utviklingsland i kroppen. For eksempel vitaminer bidra til effekten av bekjempe frie radikaler som fører til utvikling av dødelig kreft. Grønne grønnsaker er kjent for disse sykdomsforebyggende antioksidanter i form av fytokjemikalier. Hver vitamin er så viktig at en mangel på bare en av dem kan føre til død eller sykdom. Vitaminer er også gunstig for skjønnhet og opprettholde et ungdommelig utseende. En vitamin mangel kan føre til tørt hår, sprø negler og matt hud.
Beløp

Kroppen trenger et annet beløp av hver vitamin hver dag. Den uniform måleenheten for disse beløpene kalles IU eller internasjonal enhet. Vegetabilsk ernæring etiketter kan føre vitamin innhold i milligram eller mikrogram. Den anbefalte mengden som trengs varierer med kjønn, alder, medisinske tilstander som graviditet. Mengden av vitaminer i hver grønnsak påvirkes av lagring, håndtering og tilberedning. Jo lenger en grønnsak er tilberedt og lenger det reiser før den spises, jo lavere beløp av vitaminer det vil ha tilgjengelig for å bli absorbert.
Absorpsjon

Bare fordi en grønnsak har vitaminer i det, betyr ikke at du kan få dem inn i kroppen din. Det er flere faktorer som påvirker hvor mye av de vitaminene du kan absorbere fra en grønnsak. Visse medisiner kan begrense næringsopptak. Dessuten kan andre mat og drikke begrense absorpsjon. Koffein er ett eksempel som begrenser opptaket av vitamin A og noen av B-vitaminer. Derfor, for å få mest mulig vitaminer ut av grønnsaker, vente til mellom måltidene for å ha koffeinholdige drikker.
Color

En grønnsak farge er den beste måten å forutsi hva vitaminer det er rik i. Matvarer med samme farge har veldig lik næringsinnhold. Orange matvarer er rike på vitamin A og forbedre synet. Lilla grønnsaker har anti-aging effekt og fremme hjerte og blodkar helse. Røde grønnsaker forebygger kreft og hjertesykdommer.

helse

· Sykepleie Diagnose av ubalansert ernæring 
· Regjeringen anbefaler 2,5 timer med sunn trening en uke 
· Hvordan håndtere Teenage Restless Leg Syndrome 
· Typer av IVF Protokoller 
· Ross River Virus Symptomer 
· Forholdsregler for Herpes 1 
· Hva skjer hvis vi ikke får nok kolesterol? 
· Hva er Lou Gherig sykdom? 
· Hvordan lære å leve gjennom tapet av en Infant 
· Leppe & gane Behandling