Den Misbruk av Vaktmestere av eldre

Omsorg for en eldre person kan være både givende og stressende. De fleste er kjent med eldre misbruk, men fornærmende oppførsel er ikke begrenset til en viss alder. Eldre pasienter er ofte ansvarlig for verbalt, følelsesmessig og fysisk misbruker sine egne omsorgspersoner, ofte på grunn av en psykisk eller fysisk sykdom. Den eldre person kan være en forelder, familiemedlem eller en person bosatt der du jobber. Uansett, må vaktmester ta fornærmende oppførsel av eldre personer. Grunnleggende

misbruk kan skje med hvem som helst, inkludert pleiepersonell og familien omsorgspersoner. Det finnes flere typer overgrep. Følelsesmessige overgrep er stridslystne eller aggressiv oppførsel mot pleieren, som utskjelling, roping banning og trusler om vold. Denne typen overgrep er vanskeligst å bevise fordi det er ingen synlige tegn på misbruk. Fysisk mishandling er lettere å bevise fordi bevisene er synlig som røde merker, kutt og blåmerker på huden. Eldre mennesker noen ganger begynne med aggressiv atferd, deretter videre til fysiske overgrep over tid. Noen eldre beboerne kan også true med å holde tilbake betaling for omsorgspersoner som en form for økonomisk misbruk.
Årsaker

fornærmende oppførsel er ofte forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand. Demens er en vanlig årsak til aggressiv oppførsel hos eldre, karakterisert ved hukommelsestap, forvirring og problemer med å kommunisere behov. Alzheimers sykdom er en vanlig form for demens og fører til adferdsendringer og paranoia på grunn av endringer i hjernen. Depresjon kan også føre til aggressiv atferd hos eldre. Symptomer på depresjon, som tristhet, følelse av tap og søvnvansker kan manifestere seg som sinne, forårsaker den personen til å handle i ukarakteristiske måter. Hodeskader, hjerneslag og psykiske lidelser kan også endre en eldre persons oppførsel.
Mestringsstrategier

Pleiere kan være flau for å rapportere krenkende oppførsel av eldre beboere fordi av forskjellen alder. Uavhengig av hvem overgriperen er, må du rapportere fysisk mishandling til de rette myndigheter. Konfrontere fornærmende oppførsel og søke hjelp fra andre familiemedlemmer eller organisasjoner som tilbyr støtte til omsorgspersoner. Voksen barnehage programmer tilbyr alderstilpassede aktiviteter for seniorer og ofte har programmer for eldre med demens. Når omsorg for en fornærmende senior i ditt eget hjem, ringe en hjemmehjelp byrå i nærheten av deg å spørre om hjemmebesøk for å gi deg en pause fra den fornærmende oppførsel. Ditt fravær kan også signalisere til den fornærmende person som du er seriøs om å stoppe fornærmende oppførsel.
Solutions

Selv om det kan være vanskelig å tenke på det, vurdere alternative boform for din eldre kjære dersom misbruket ikke stoppe. For ikke-familiemedlemmer, snakke med den eldste familie om deres fornærmende oppførsel. Beskriv tydelig presis detalj hvordan de eldre pasienten har vært fornærmende mot deg eller en medarbeider og bli enige om en liste over regler for akseptabel oppførsel. Hvis du jobber på et eldre anlegg og blir misbrukt, spør sykepleier veileder for en vurdering av pasientens atferd. Mange eldre anlegg nå har bosatt retningslinjer for å hindre misbruk av det medisinske personalet.

helse

· Årsaker til Down syndrom 
· Stage Four Cancer Forventet levealder 
· Hvordan rense en Waterpik Tips 
· Hva er årsakene til psykiske lidelser? 
· Fare for Metastase i Prostate Cancer 
· Colon Betennelse Behandling 
· Øvelser for hoftenervene Pain 
· Wellbutrin bruk og bivirkninger 
· Cluster Hodepine Forebygging 
· Vite om Cannabis Drug Testing